Pàgines

dimecres, 20 de febrer del 2013

Massa de pizza

Sempre he comprat les bases de pizza ja fetes. Aquesta vegada m'he atrevit a fer la massa jo mateixa. Espero que la propera vegada em surti millor... La veritat és que no sembla gaire complicat, però s'ha de tenir pràctica. En aquest cas he fet una pizza vegetal, però ja sabeu que hi ha infinitat d'ingredients que podeu afegir, ja siguin verdures o altres.


Ingredients:
300 g farina integral
200 ml aigua tèbia
1/2 cullerada de sal
1 sobre de llevat
1 cullerada i mitja d'oli

Preparació:
Posem la farina, el llevat i la sal en un recipient ample. Jo he utilitzat farina normal, però he llegit que va millor la farina de força. Remenem i fem forma de volcà. Llavors afegim l'aigua tèbia i l'oli i ho barregem tot amb una forquilla. Enfarinem el marbre i hi posem la massa per treballar-la. Amassem durant 5 minuts, tot aixafant la massa amb el palmell de la mà i agafant-la amb els dits.


Durant 5 minuts més, ajuntem els extrems i amassem de nou. Després fem una bola i la posem en un recipient untat amb oli. Tapem amb un drap o paper film i deixem reposar uns 40 minuts. En teoria la massa ha de doblar el volum.


Passat el temps, posem la massa sobre el marbre enfarinat i la pressionem per treure l'aire. Ara ja podeu donar-li la forma que volgueu amb l'ajuda d'un rodet, segons el tamany i gruixut que volgueu.


Jo he fet una pizza rectangular. Si voleu dues pizzes rodones talleu la massa en dos. Posem la massa a la safata del forn enfarinada i afegim per sobre els ingredients que volguem.


Evidentment el resultat no és professional, ja que les pizzes queden millor fetes en una pedra o safata especial. Però ja intentaré perfeccionar la tècnica...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada