Pàgines

dilluns, 4 de febrer del 2013

Espaguetis amb verdures al wok

Avui us proposo una recepta molt senzilla, perfecta com a primer plat. Cuinar amb wok té molts avantatges: precisa poca quantitat d'oli, els aliments es cuinen ràpidament i mantenen les seves propietats. Per tant, ens permet fer plats saludables en poc temps. Evidentment podeu preparar aquest plat amb una paella convencional però, si encara no cuineu amb wok, us animo a fer-ho. És molt pràctic, ja que permet fregir, estofar i cuinar al vapor.


Ingredients: (per a 2 persones)
250 g d'espaguetis integrals
1 pastanaga
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 carbassó
1 ceba
200 g de xampinyons
1 gra d'all
2 cullerades de salsa de soja
1 cullerada d'oli
pebre vermell
pebre negre

La quantitat de verdures pot variar segons el tamany. Si la pastanaga o el carbassó, per exemple, són molt petits afegiu-ne més. El mateix passa amb els xampinyons.També podeu posar més all si és del vostre gust. I brots de soja.

Preparació:
Posem a escalfar una olla gran amb aigua. Quan comenci a bullir hi tirem sal i un raig d'oli. Llavors afegim la pasta i la deixem bullir fins que estigui al punt, segons el vostre gust. El fabricant sol indicar un temps de cocció orientatiu.
A continuació rentem les verdures, les tallem a la juliana (tires llargues i fines) i piquem l'all. Tallem també els xampinyons a làmines. Posem el wok al foc i quan estigui calent hi posem la cullerada d'oli. Saltegem tots els ingredients remenant sovint a foc viu fins que estiguin al punt.

 

Afegim la salsa de soja i deixem un parell de minuts més. Llavors posem la pasta prèviament escorreguda i barregem.
   
Servim i, si us agrada tant com a mi, podeu posar-hi pebre negre. Podeu utilitzar pals xinesos!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada