Avui farem un plat típic de la cuina àrab. El podeu menjar com a primer o com a pica-pica. També podeu utilitzar aquesta crema en torrades o entrepans. És una recepta ben senzilla, però cal trobar la textura adequada, o la que us agradi.
Ingredients: (per a 4 persones)
2 gots cigrons cuits
1/2 got d'aigua
comí
2 cullerades tahini
suc 1/2 llimona
1 gra d'all
sal
julivert
pebre vermell
Preparació:
Amb aquestes quantitats us sortirà suficient com per a 4 persones o més, depenent de si és un entrant o només per picar. He utilitzat cigrons cuits a casa. Si no en teniu podeu utilitzar cigrons de pot. Els passem per aigua i els posem en un recipient per batre. Hi afegim l'all, la sal, el suc de llimona i la pasta tahini, que, com ja sabreu, és una pasta de sèsam. Es pot preparar a casa o comprar feta. Aquí us mostro la que jo he utilitzat.
Batem tots els ingredients i anem afegint l'aigua lentament, fins que quedi una pasta cremosa. Si ens passem amb l'aigua quedarà una textura massa líquida. Després posem la pasta en un plat o un bol i fem cercles sobre ella amb una cullera. llavors hi tirem un raig d'oli, pebre vermell, comí i julivert. també podeu afegir uns quants cigrons per sobre per decorar. Podeu acompanyar l'hummus amb pa de pita, torradetes o crudités.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada