Pàgines

diumenge, 3 de febrer del 2013

Crema de xampinyons

M'encanten les cremes. Us proposo una crema de xampinyons, ben senzilla de fer i adient per a qualsevol època de l'any però sobretot per a l'hivern. Penseu que les mesures són aproximades, perquè no acostumo a fixar-me gaire en les quantitats exactes. També depèn del que us agradi, així que si us agrada molt un ingredient en podeu afegir més.


Ingredients: (per a 2 persones)
400 g de xampinyons frescs
1 ceba
1 gra d'all
2 gots de brou de verdures
1 got de crema de soja
2 cullerades farina integral
oli
sal
pebre negre

Preparació:
Primer de tot rentem molt bé els xampinyons (podeu utilitzar de llauna, però si són frescs quedarà més bo) i els tallem la cua. Poseu a escalfar el brou (pot ser casolà o de Tetra Brick). Piquem la ceba i l'all i ho sofregim en una olla amb una miqueta d'oli. Quan estigui daurat afegim els xampinyons tallats a làmines (si són grossos en torneu a tallar les làmines per la meitat). Tapem i deixem coure uns 15 minuts. Llavors afegim les cullerades de farina i barregem fins que es dissolgui.


Hi tirem el brou calent i ho deixem coure uns 10-15 minuts. Després retirem del foc i ho batem fins que no quedin trossos. Afegim la crema de soja. Com ja sabeu, en podeu trobar a herbolaris i botigues de dietètica. Jo he utilitzat aquesta:


Afegim sal al gust i tornem a batre. Després emplatem i hi tirem un rajolí d'oli i una mica de pebre negre. A mi em van sortir més de dos plats, així que podreu repetir!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada