Pàgines

dimecres, 6 de febrer del 2013

Cassoleta d'ou al plat amb samfaina

Una recepta molt nutritiva i sana que, a més, es pot fer encara que no es tingui gaire temps. Permet aprofitar restes de verdures que hi hagi a la nevera, no cal que siguin exactament les que jo he utilitzat. Jo la serveixo en la cassola individual amb què hem cuinat al forn. Podeu utilitzar qualsevol altre tipus de recipient. 


Ingredients: (per a 2 persones)
2 ous
1/2 carbassó
1/2 ceba (sencera si és petita)
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 patata
1 gra d'all
300 g aprox. de tomàquet (pot ser de llauna)
oli
sal
julivert
pebre negre

Preparació:
Per començar, pelem i piquem l'all. Rentem bé les verdures i les tallem a trossos petits. Com sempre, les quantitats segons com siguin de grosses les verdures. M'agrada afegir patata perquè quedi més gustós. Escalfem una mica d'oli en una paella i hi posem l'all picat. Remenem una mica i de seguida hi tirem les verdures. Jo he fregit les patates a part, però podeu fer-ho tot junt. Jo ho preparo tot a foc lent perquè quedi ben tendre. Remenem de tant en tant. El temps de cocció dependrà del vostre gust, però és aproximadament d'uns 15 minuts. Salpebrem. Quan ja quasi estigui tot fet hi tirem el tomàquet i ho deixem uns minuts més.



Passem la samfaina a la cassoleta i afegim l'ou. Ho posem al forn prèviament escalfat a 200 ºC i ho deixem fins que la clara estigui cuita. Abans de servir decorem amb unes fulles de julivert i hi tirem de picat també. El julivert i el pebre negre són opcionals.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada