Pàgines

dimarts, 19 de febrer del 2013

Com coure els cigrons

Podem coure llegums per menjar-los sols o bé per fer qualsevol recepta. És aconsellable no coure una quantitat molt petita, així podrem utilitzar-los diverses vegades per a diferents plats. Els llegums cuits es poden congelar, així que no caldrà menjar cigrons durant una setmana... 
Per començar, és necessari haver posat en remull els cigrons la nit abans (unes 12 hores). Ha d'haver-hi prou quantitat d'aigua per cobrir bé els cigrons. Al dia següent els hem d'escórrer i rentar.  Posem al foc una olla amb aigua abundant i afegim els cigrons quan arrenqui a bullir, i llavors baixem el foc. Si hem d'afegir aigua durant la cocció, que sigui calenta. Penseu que el temps de cocció serà d'unes 2 hores (per a 1 kg de cigrons) en olla normal i d'uns 45 minuts en olla pressió. Aquest temps, però, dependrà del vostre gust. A mi m'agraden força cuits. 
Al principi de la cocció afegiu un rajolí d'oli. I a la meitat una mica de sal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada