Pàgines

dimarts, 9 d’abril del 2013

Rotllets de primavera i fideus xinesos

Farem avui una recepta asiàtica. La veritat és que això de rotllets és un dir, perquè és el primer cop que els faig i tenen forma de tot menys de rotllo! Si us agrada aquest tipus de menjar us animo a  preparar-lo a casa algun cop. Ja sé que és molt còmode trucar i que t'ho portin fet però, la veritat, jo estic més tranquil·la sabent tot el que he utilitzat... I amb això no vull dir res, eh...


Ingredients: (per a 4 persones)
250 g fideus xinesos
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 pastanaga
brots de soja
oli
sal
3 cullerades tamari (salsa de soja)

Per als rotllets:
1 pastanaga
brots de soja
3 cullerades tamari
1/2 col blanca
1 ceba
1 porro
làmines d'arros
sal

Preparació:
Rentem i tallem a tires les verdures per fer els rotllets: pastanaga, col, ceba i porro. Jo he utilitzat un pot sencer de brots de soja per preparar els fideus i els rotllets: meitat i meitat. Podeu variar les quantitats segons les vostres preferències. Saltegem al wok amb una mica d'oli, a foc viu. He utilitzat làmines d'arròs de mida petita (us serà més fàcil si en compreu de mida gran). Són les típiques vietnamites. També podeu utilitzar làmines amb farina de blat, típiques a la cuina xinesa. Veureu que les d'arròs són molt finetes i es trenquen fàcilment.


Remenem de tant en tant les verdures, quan estiguin quasi fetes hi afegim la salsa i els brots de soja i la sal. Un cop fet repartim la barreja en làmines, les quals les mullarem prèviament per tal de reblanir-les i poder-les treballar. Posem una olla d'aigua al foc, per fer els fideus (el fabricant indica la quantitat).


Com podeu veure, jo he fet rotllos de diferents formes i mides. Espero que a vosaltres us surtin millor! Ara podem saltejar (de la mateixa manera, afegint tamari, brots i sal al final) les verdures per preparar els fideus, perquè es vagin fent mentre acabem de fer els rotllets. Aquests els fregirem en una paella. No us passeu d'oli o us quedaran una mica oliosos, com a mi...  Quan estiguin fets els deixeu una estoneta sobre paper de cuina.


Quan bulli l'aigua apaguem el foc i hi tirem els fideus. Tapem i esperem entre 5 i 10 minuts, separant de tant en tant amb una forquilla. Escorrem, afegim a les verdures i remenem uns instants. 



Ja podem servir. Els rotllets els podeu menjar amb salsa de soja o salsa agredolça. Jo he utilitzat una de picant. Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada