Un plat calent que sempre entra bé. Al menys a mi. Us proposo una versió vegetariana. Ja sé que alguns pensareu que si és vegetariana no serà bona... Us equivoqueu. I, naturalment, més sana. Estan fetes com les llenties de sempre (molt senzilles de preparar) però amb xoriço de seità. Normalment no sóc gaire partidària d'aquestes coses... Però vaig tastar per curiositat i no està malament! Porta seità, pebrot vermell, ceba, api...penseu que el seità és una opció si no mengeu carn, ja que és proteïna vegetal.
Ingredients: (per a 2 persones)
250 g llenties
1 gra d'all
1 ceba
1 fulla llorer
1 tomàquet
1 patata
1/2 pebrot (verd o vermell)
sal
oli
pebre vermell mòlt
picada fruits secs
1 xoriço de seità
Preparació:
Posem aigua al foc amb les llenties, l'all sencer pelat, la ceba a trossos, el llorer, el tros o trossos de pebrot, la patata tallada a trossets, el tomàquet tallat per la meitat, un rajolí d'oli, sal i pebre vermell mòlt. Tapem i deixem coure aproximadament tres quarts d'hora. Aquí teniu una imatge del seità. En podeu posar dos si creieu que és poc.
Llavors i afegim el seitan tallat a trossets i la picada de fruit secs. Podeu aprofitar el que tingueu a casa: avellanes, ametlles, pinyons... Deixem coure uns 15 minuts més. Ja podem servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada