Pàgines

dimarts, 9 d’abril del 2013

Rotllets de primavera i fideus xinesos

Farem avui una recepta asiàtica. La veritat és que això de rotllets és un dir, perquè és el primer cop que els faig i tenen forma de tot menys de rotllo! Si us agrada aquest tipus de menjar us animo a  preparar-lo a casa algun cop. Ja sé que és molt còmode trucar i que t'ho portin fet però, la veritat, jo estic més tranquil·la sabent tot el que he utilitzat... I amb això no vull dir res, eh...


Ingredients: (per a 4 persones)
250 g fideus xinesos
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 pastanaga
brots de soja
oli
sal
3 cullerades tamari (salsa de soja)

Per als rotllets:
1 pastanaga
brots de soja
3 cullerades tamari
1/2 col blanca
1 ceba
1 porro
làmines d'arros
sal

Preparació:
Rentem i tallem a tires les verdures per fer els rotllets: pastanaga, col, ceba i porro. Jo he utilitzat un pot sencer de brots de soja per preparar els fideus i els rotllets: meitat i meitat. Podeu variar les quantitats segons les vostres preferències. Saltegem al wok amb una mica d'oli, a foc viu. He utilitzat làmines d'arròs de mida petita (us serà més fàcil si en compreu de mida gran). Són les típiques vietnamites. També podeu utilitzar làmines amb farina de blat, típiques a la cuina xinesa. Veureu que les d'arròs són molt finetes i es trenquen fàcilment.


Remenem de tant en tant les verdures, quan estiguin quasi fetes hi afegim la salsa i els brots de soja i la sal. Un cop fet repartim la barreja en làmines, les quals les mullarem prèviament per tal de reblanir-les i poder-les treballar. Posem una olla d'aigua al foc, per fer els fideus (el fabricant indica la quantitat).


Com podeu veure, jo he fet rotllos de diferents formes i mides. Espero que a vosaltres us surtin millor! Ara podem saltejar (de la mateixa manera, afegint tamari, brots i sal al final) les verdures per preparar els fideus, perquè es vagin fent mentre acabem de fer els rotllets. Aquests els fregirem en una paella. No us passeu d'oli o us quedaran una mica oliosos, com a mi...  Quan estiguin fets els deixeu una estoneta sobre paper de cuina.


Quan bulli l'aigua apaguem el foc i hi tirem els fideus. Tapem i esperem entre 5 i 10 minuts, separant de tant en tant amb una forquilla. Escorrem, afegim a les verdures i remenem uns instants. 



Ja podem servir. Els rotllets els podeu menjar amb salsa de soja o salsa agredolça. Jo he utilitzat una de picant. Bon profit!


Risotto de bolets

Espero que us agradi l'arròs. Acostuma a agradar molt o ser odiat, no? Bé, suposo que ja sabeu les propietats nutritives d'aquest cereal. Si a sobre el mengeu integral, millor que millor. És cert que triga més a cuinar-se i depèn per a quina recepta no lliga bé (per exemple arròs amb llet). Però doneu-li una oportunitat. Està força bo.


Ingredients: (per a 2 persones)
200 g arròs integral
barrejat de bolets (150 g aprox.)
1 ceba
1/2 l caldo de verdures
1 got petit vi blanc
pebre negre
sal

Preparació:
Tallem la ceba. Si us agrada molt l'all en podeu afegir també, ben picadet. Si utilitzeu bolets de pot, com jo en aquest cas, els poseu a escórrer. Si opteu per bolets secs recordeu que els heu d'hidratar. Posem una paella al foc amb oli. Hi tirem la ceba i després els bolets. Remenem uns instants a foc viu i després el baixem. Quan estigui fet hi afegiu l'arròs i torneu a remenar a foc viu. 


Després baixem foc i afegim el caldo lentament. Posem sal i deixem coure uns 30 minuts (remenant de tant en tant) o fins que estigui al vostre gust. Si es queda sense caldo i us agrada més cuit en podeu afegir una mica més. Llavors afegim el vi (a temperatura ambient) i pebre negre. Una mica de julivert també si voleu. Ja podem servir. 


Llenties vegetals

Un plat calent que sempre entra bé. Al menys a mi. Us proposo una versió vegetariana. Ja sé que alguns pensareu que si és vegetariana no serà bona... Us equivoqueu. I, naturalment, més sana. Estan fetes com les llenties de sempre (molt senzilles de preparar) però amb xoriço de seità. Normalment no sóc gaire partidària d'aquestes coses... Però vaig tastar per curiositat i no està malament! Porta seità, pebrot vermell, ceba, api...penseu que el seità és una opció si no mengeu carn, ja que és proteïna vegetal.



Ingredients: (per a 2 persones)
250 g llenties
1 gra d'all
1 ceba
1 fulla llorer
1 tomàquet
1 patata
1/2 pebrot (verd o vermell)
sal
oli
pebre vermell mòlt
picada fruits secs
1 xoriço de seità

Preparació:
Posem aigua al foc amb les llenties, l'all sencer pelat, la ceba a trossos, el llorer, el tros o trossos de pebrot, la patata tallada a trossets, el tomàquet tallat per la meitat, un rajolí d'oli, sal i pebre vermell mòlt. Tapem i deixem coure aproximadament tres quarts d'hora. Aquí teniu una imatge del seità. En podeu posar dos si creieu que és poc.


Llavors i afegim el seitan tallat a trossets i la picada de fruit secs. Podeu aprofitar el que tingueu a casa: avellanes, ametlles, pinyons... Deixem coure uns 15 minuts més. Ja podem servir.